ComfoAir Q 350, Q 450 of Q 600

Prijs op aanvraag

Het ultieme wooncomfort met de ComfoAir Q. 
Kies voor een ventilatie-unit van 350-, 450- of 600 m3/h

Hogere energie-efficientie
De Zehnder ComfoAir Q maakt je woning aanzienlijk duurzamer. De ventilatie-unit is zelf uiterste energie-efficiënt en zorgt dat de verwarming of airco in huis minder aan hoeft. Dit doet de ComfoAir Q met behulp van warmteterugwinning, nachtkoeling en voorverwarming.

Hoogste energie-efficiëntie bij laag verbruik
De Zehnder ComfoAir Q ventilatie-units overtreffen de Europese energienormen. Op het gebied van warmteterugwinning is de ComfoAir Q serie marktleider. Het heeft de hoogste energie-efficiënte bij het laagste energieverbruik in zijn klasse, tot wel 92,3% volgens EN13141-7 en SFP 0,28 bij 270 m3/h.

Ideale warmte- en koudeterugwinning
De ComfoAir Q gebruikt de warmte of koude die al in huis aanwezig is, om de binnenkomende lucht op te warmen. Deze overdracht van warmte tussen de toe- en afvoerlucht gebeurt in de warmtewisselaar van de ventilatie-unit. De diamantvormige wisselaar van de ComfoAir Q is dankzij het grote oppervlak van de extreme efficiënte, daarmee wint het tot wel 92,3% van de warmte terug.

Modulerende voorverwarmer
De ComfoAir Q serie beschikt over een modulerende voorverwarmer. Wanneer het vriest, verwarmt deze de binnenkomende buitenlucht op tot een constante temperatuur van circa 0 graden. In tegenstelling tot een aan/uit-voorverwarmer, verwarmt het daarmee nooit meer dan nodig is. Hiermee worden de ideale omstandigheden voor warmteterugwinning gecreëerd.

Intelligente bypass
De modulerende bypass maakt de perfecte mix tussen lucht die door de warmtewisselaar gaat en lucht die rechtstreeks vanaf buiten komt. Hiermee zorgt het voor de perfecte temperatuur in de zomer en de tussenseizoenen. Deze intelligente technologie zorgt voor energie-efficiënte, comfort en gegarandeerde vorstbescherming 

Wooncomfort en gezondheid 
Met de Zehnder ComfoAir Q ben je verzekerd van een perfect evenwicht tussen toevoer- en retourlucht. De innovatieve sensortechnologie houdt het binnenklimaat gezond en energie-efficiënt zonder dat je inlevert op wooncomfort. Daar hoef je als bewoner niets voor te doen, alles gaat automatisch. 

Geruisloos ventileren
De zuivere, gezonde lucht is maar half zoveel waard wanneer het gepaard gaat met storend achtergrondlawaai. Gelukkig heeft de Zehnder ComfoAir Q de stilste ventilatoren op de markt en een optimale luchtdoorstroming. Geruisloos ventileren dus!

Ideale temperatuur
Met een balansventilatiesysteem houd je het binnenklimaat gezond zonder dat je last hebt van tocht of grote temperatuurverschillen. De modulerende bypass berekent met temperatuur- en vochtsensoren en intelligent algoritme hoeveel frisse lucht het huis in moet komen zonder door de warmtewisselaar te gaan. In de zomer zorgt dit bijvoorbeeld voor extra koeling van het huis gedurende de nacht. 

 

WTW aanvragen

Naam
Adres